3021 Lőrinci, Herédi út hrsz. 050/30. info@balogmetal.hu

  • Home
  • Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztéseinek támogatása

Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztéseinek támogatása

A projektek az Európai unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Kedvezményezett neve: BALOG-METÁL Fémipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Projekt címe: Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztéseinek támogatása

Szerződött támogatás összege: 208 995 829 Ft

Projekt tartalmának bemutatása:

A Balog-Metál Kft. által a pályázat keretében tervezett eszközbeszerzés a főtevékenység TEAOR 2453 Könnyűfémöntés kapacitásnövelő és minőségi fejlesztése.

A beszerzésre kerülő magasnyomású öntőgép a kiszolgáló hőntartóval a legkorszerűbb technológiát képviseli, beszerzése és gyártósorba illesztése valós és megalapozott piaci igény alapján történik. A gép magas, 1000 tonnás teljesítményének és modern kialakításának köszönhetően a Balog-Metál Kft. olyan új termékek gyártásába foghat bele, mint a hűtőbordák, a gázégő házak, vagy a motortartó bakok.

A gépbeszerzés a meglévő gépek termelékenységére is kihat, ezzel a teljes gyártói vonalon javítja a társaság technológiai felkészültségét, versenyképességet és erőforrás-hatékonyságát. A társaság a hőntartó által feldolgozásra kerülő alumínium ötvözet alapanyagot egy központi kemencében olvasztja fel 250 fokra, de a présgépeket közvetlenül az olvadékkal feltöltött úgynevezett hőntartó kemencék látják el a gyártás közben alapanyaggal. A pályázatban megjelölt projekt része még tanácsadói tevékenység, mely a marketing oldalon próbál segíteni az eladások további növekedésében.

A pályázatban megjelölt fejlesztés elemeinek piaci ára reális és takarékos módon került kialakításra.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.10.03

Projekt azonosító száma: GINOP PLUSZ-1.2.1-21 -04346

3021 Lőrinci, Herédi út hrsz. 050/30. info@balogmetal.hu