3021 Lőrinci, Herédi út hrsz. 050/30. info@balogmetal.hu

  • Home
  • Beszállítói képesség javítása a Balog-Metál Kft-nél

Beszállítói képesség javítása a Balog-Metál Kft-nél

A projektek az Európai unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg.

Pályázat Heréd

Kedvezményezett neve: BALOG-METÁL Fémipari Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Projekt címe:  Beszállítói képesség javítása a BALOG-METÁL Kft-nél

Szerződött támogatás összege: 104 995 074 Ft

Támogatás mértéke: 50%

Projekt tartalmának bemutatása:

A BALOG-METÁL Kft a GINOP-1.3.3-16-2016-os beszállítói képességének javítását elősegítő pályázati beruházás célja a Kft autóipari beszállítói pozíciójának erősítése a meglévő üzleti kapcsolatokra építve annak reményében, hogy a kapacitásbővítéssel új megrendelések teljesítése váljon lehetővé.

Az integrátor, mint megrendelő a rendelt járműmotor-alkatrész mennyiségének volumenét jelentősen emelni kívánja. Ennek érdekében a pályázó társaságnál auditot végzett, hogy a kapacitásnövelés lehetséges megoldásait felmérje a beszállítói értéklánc megerősítéséhez. A fentiek alapján a fejlesztés szakmai tartalma a következő: szükség van a nyers öntvények megmunkálásának kapacitásbővítésére, ezért a projekt keretében 1db új, korszerű Brother Speedio R650X1CNC palettacserélős megmunkálóközpont, 1 db AFV-300 N free-cooling (szabadhűtő) készülék tartozékokkal, 1 db levegőtisztító berendezés, 2 db magas nyomású alumínium öntőgéphez, 1db TROWAL folyamatos üzemű koptatóberendezés AV 345×41 kiegészítőkkel, 2 db MORGAN típusú hőntartó kemence, 1 db MORGAN típusú olvasztó kemence és 1 db ROMI C510 vegyesüzemű CNC eszterga beszerzésére kerül sor.A fenti beruházással a Balog-Metal Kft. üzemében a jelenleg szűk keresztmetszetet jelentő megmunkálási munkafázis kapacitása jelentősen megnő, így a gyártástechnológia teljes vonalában képes lesz a beszállítói tevékenység volumenének növelésére, különös tekintettel az integrátor megrendelés növekedésére, mely beszállítói pozíciójának elmélyülését alapvetően meghatározza. A fejlesztése része még a meglévő vállalatirányítási rendszer továbbfejlesztése termelés-irányítási, termelés-programozási rendszer modulokkal, illetve az ISO 50001 és az ISO 45001 minősítési rendszerek bevezetése, a költséghatékonyság javításához A beruházást piackutatás egészíti ki az új kapacitások egyéb hasznosíthatóságáról.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2020.06.29

Projekt azonosító száma: GINOP-1.3.3-16-2018-00044

3021 Lőrinci, Herédi út hrsz. 050/30. info@balogmetal.hu